ARCH voor mij

ARCH brengt mensen en informatie samen. Het is een netwerk waarin samenwerking en overleg tussen patiënt, behandelend specialist en experts – die gespecialiseerd zijn in de betreffende aandoening – gestimuleerd en gefaciliteerd wordt. Daarom zijn zowel patiënten als zorgverleners nauw betrokken bij ARCH. We zoeken samen antwoorden op vragen als: Hoe wordt de juiste diagnose gesteld? Wat is de beste behandelmethode voor deze ziekte en/of patiënt? Wat wil de patiënt? Hoe verloopt de informatie-uitwisseling en samenwerking?

Voor patiënt én arts
ARCH biedt voordelen voor patiënt en arts. De patiënt krijgt al vroeg in zijn ziektebeloop advies over de best mogelijke behandeling van het regionale Multidisciplinaire Team. De artsen werken via ARCH optimaal samen, delen informatie, kennis en expertise om de juiste diagnose en beste behandeling te kunnen vaststellen.

Hoe ARCH precies werkt kunt u hier bekijken.

 

 

 

 

Patiënt

“Ik wil ervan verzekerd zijn dat ik de best mogelijke behandeling krijg voor mijn zeldzame vorm van reuma. En dan het liefste door mijn eigen arts in een ziekenhuis bij mij in de buurt. Ver reizen is voor mij nu geen optie.”

Zorgverlener

“Het is belangrijk dat je goed je weg weet met problematiek die je eigen pet te boven gaat.”

“Voor elke arts geldt: hoe meer patiënten je ziet, hoe meer je leert over de verschillende ziektes.”