Home Vacature arts-onderzoeker ARCH

Vacature arts-onderzoeker ARCH

Heb jij de ambitie om de zorg voor patiënten met complexe, systemische auto-immuunziekten in Nederland te verbeteren? Heb je goede communicatieve eigenschappen? Lees dan snel verder hieronder, of op LinkedIn!


Wat ga je doen?

De stichting ARCH (Autoimmune Research and Collaboration Hub) is het interdisciplinaire expertisenetwerk voor systemische auto-immuunziekten in Nederland. Om multidisciplinair overleg over patiënten met deze zeldzame aandoeningen te faciliteren en expertise overal in Nederland beschikbaar te maken voorziet ARCH in een online platform dat wekelijks en gestructureerd multidisciplinair overleg tussen medisch specialisten uit heel Nederland faciliteert. Hiermee is expertise op gebied van systemische auto-immuunziekten landelijk toegankelijk. De volgende stap naar zorgverbetering bestaat uit het vergroten van inzicht in het voorkomen van deze ziektebeelden, de kennis van het huidige beloop en de toegepaste behandelingen. Het opzetten van een landelijk register is hiertoe de sleutel. Als arts-onderzoeker ga jij met ondersteuning van datamanagers en ICT vanuit ARCH het bestaande register uitbouwen en vorm geven. Aan de hand van de verzamelde gegevens evalueer je huidige zorg en behandeling van patiënten met SLE, Systemische sclerose en ANCA vasculitis. Je bevindingen rapporteer je in de vorm van manuscripten voor wetenschappelijke (inter)nationale publicaties.

Wat neem je mee?

  • Je bent een afgestudeerde arts met affiniteit voor systemische auto-immuunziekten;
  • ook heb je ambitie op het gebied van klinisch wetenschappelijk onderzoek met het doel direct patiëntenzorg te verbeteren;
  • voor het huidige project zoeken we een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden;
  • daarnaast kun je je vlot en correct uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als op schrift;
  • affiniteit / expertise met IT en datamanagement is een pre; ook epidemiologische (voor-) kennis is een pre.

Waar ga je werken?

In deze functie wordt je primair begeleid door een reumatoloog en expert op systemische auto-immuunziekten in het Amsterdam UMC, prof. dr. A.E. Voskuyl en een reumatoloog en expert op systemische sclerose in het LUMC, dr. J.K. de Vries-Bouwstra. Je primaire werklocatie is in Leiden, op de afdeling reumatologie. Daarnaast werk je samen met de verschillende medisch specialisten binnen ARCH.

De afdeling Reumatologie van het LUMC en de afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie van het Amsterdam UMC zijn beiden dynamische en ambitieuze afdelingen die (inter-)nationaal hoog zijn aangeschreven. Beide afdelingen hebben erkenning als landelijke (NFU)- en Europese (ERN) – expertisecentra voor systemische auto-immuunziekten (SLE, systemische sclerose, en vasculitis), en zijn door de Europese Reumatologie vereniging (EULAR) als “Center of Excellence” aangewezen.

Meer informatie

  • Je krijgt een dienstverband voor de duur van het project: drie jaar. Het salaris is op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.800 ,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).
  • Een onderdeel van onze sollicitatieprocedure is het lezen van een medisch-wetenschappelijk artikel en de inhoud te presenteren en te becommentariëren. Hier krijg je nog meer informatie over.
  • Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

J.K. de Vries-Bouwstra, reumatoloog, afdeling Reumatologie

071 526 34 23

e-mail: j.k.de_vries-bouwstra@lumc.nl

 

Of bekijk deze vacature op LinkedIn!