Nieuws

Even voorstellen: nieuwe bestuursleden

22-06-2022 ARCH is heel blij en trots met de vier nieuwe bestuursleden: Robbert Goekoop, Jeska de Vries-Bouwstra, Femke Bonte-Mineur en Elisabeth Brouwer. Jeska. Femke en Elisabeth vertellen hieronder kort wat over hun ambities.

ARCH TV is gestart

22-06-2022 Via ARCH-TV wordt u dit jaar o.l.v. prof. dr. Jaap van Laar in vier live webinars volledig bijgepraat over de nieuwste inzichten in de pathogenese, diagnostiek en behandelingen.

ARCH Digitaal blijft zich ontwikkelen

12-05-2021 We hebben een aantal mooie mijlpalen bereikt met ARCH Digitaal.

Standpunt werkgroep SLE/APS van SANL en ARCH-APS m.b.t. AstraZeneca-COVID19-vaccin

25-03-2021 In de afgelopen weken waren er zorgwekkende berichten over trombose en stollingsproblemen kort na toediening van het AstraZeneca-COVID19-vaccin. Hier leest u wat de conclusies zijn van de werkgroep SLE/APS van SANL en ARCH-APS.

UPSIDE studie gestart 

25-02-2021 De studie onderzoekt de optimale behandelstrategie bij patiënten met diffuse cutane systemische sclerose.

Nieuw lid Raad van Toezicht: Koenraad Bruins

10-12-2020 "Ik ben zeer verguld dat ik vanaf september nieuw lid van de Raad van Toezicht ben bij zo’n belangrijke en interessante organisatie als ARCH."

Gegevens uniform vastleggen

10-11-2020 De registratie van de diagnosen in de EPD’s in de ziekenhuizen is onvoldoende geharmoniseerd. In samenwerking met DHD is ARCH aan de slag gegaan om de registratie aan de bron te vereenvoudigen.

Juiste zorg op juiste plek

03-03-2020 De Federatie Medisch Specialisten (FMS) vindt ARCH een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek en heeft een video over ARCH op de site geplaatst.

ZonMw subsidie voor nieuwe Europese studie systemische sclerose

19-08-2019 ZonMw heeft een subsidie van 1 miljoen euro toegekend voor een internationale studie naar de optimale behandelstrategie van autologe hematopoietische stam-celtransplantatie (HSCT) bij patiënten met diffuse cutane systemische sclerose.

Presentatie ARCH op congres Sclerodermie

10-07-2019 Onze ARCH-er Julia Spierings was uitgenodigd op het NVLE-congres om een presentatie te geven over onder ander de werkzaamheden en mooie resultaten van de werkgroep SSc.