Waarom ARCH?

De zorg voor mensen met zeldzame vormen van reuma – ook wel systemische auto-immuunziekte genoemd – kan nog worden verbeterd. Want een aandoening die relatief weinig voorkomt, is vaak lastiger te diagnosticeren. Door het tekort aan georganiseerde expertise op het gebied van deze aandoeningen duurt het vaak even tot de juiste diagnose is gesteld en het optimale behandelplan is gevonden voor de patiënt.

Deze zoektocht kan behoorlijk tijdrovend en frustrerend zijn, zowel voor de patiënt als voor de behandelend specialist. Met het expertiseplatform ARCH willen we ervoor zorgen dat iedere patiënt samen met de behandelend specialist in een algemeen ziekenhuis toegang krijgt tot de kennis en ervaring van alle experts op de betreffende aandoening en daardoor de juiste diagnose en beste behandeling krijgt. Op het expertiseplatform willen we kennis delen, maar ook kennis creëren doordat we op landelijke schaal gegevens delen en daarvan leren. Daarbij respecteren we natuurlijk altijd de privacy van patiënten.

 

Lodewijk Ridderbos, directeur ReumaNederland

“Alles draait om de beste zorg voor de patiënt. Via ARCH is er direct contact mogelijk met experts.”

Hein Moens, voorzitter ARCH

“Onze droom is om de kennis over zeldzame vormen van reuma voor al onze patiënten en zorgverleners beschikbaar te maken en tegelijkertijd die kennis te vergroten.”