Raad van Toezicht
ARCH is een stichting en krijgt in de opstartfase financiële steun van ReumaNederland (voorheen Reumafonds). Om erop toe te zien dat de stichting het beoogde doel realiseert heeft ARCH een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit vier personen:

Voorzitter Renée Barge (dr. R.M.Y. Barge), Ervaren bestuurder en toezichthouder in de Gezondheidszorg
René van Lier (prof. dr. R.A.W. van Lier), Hoogleraar Experimentele Immunologie aan de UvA, Chair and Medical/Scientific Manager of the Laboratory, Pharmacy and BioMedical Genetics division van het UMC Utrecht
Miriam Verhees (drs. M.T.W. Verhees), Investment Manager bij Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering. Als ervaringsdeskundige waarborgt Miriam het patiëntenperspectief binnen de RvT.
Koenraad Bruins (drs. K. Bruins, MBA), Chief Information Officer van Unilever

Bestuur
Het bestuur vertegenwoordigt en bestuurt ARCH en draagt zorg voor het financiële beheer. Onno Teng is voorzitter, de andere bestuursleden zijn Han de Ruiter, Robbert Goekoop, Femke Bonte-Mineur, Jeska de Vries-Bouwstra en Elisabeth Brouwer.

Het kernteam
Het kernteam ondersteunt het bestuur en is verantwoordelijk voor het realiseren van de resultaten van stichting ARCH.

Patiëntenvertegenwoordiging
Peter Verhoeven (AAV), Dirk van der Heijden (SSc), Rita Schriemer (SSc), Sonja Dittmar (SSc), Gerie Brandts (APS) en Jamy Scheerhoorn-Pullen (APS).

Werkgroepen
Verschillende zorgverleners en patiënten hebben een bijdrage geleverd aan ARCH en maakten deel uit van onze werkgroepen. Hier vindt u een overzicht.

ARCH werkt samen met verschillende organisaties en de universitaire medische centra.

Onno Teng

Raad van bestuur

Onno is internist-nefroloog aan het LUMC met een passie voor auto-immuunziekten en het verbeteren van de behandeling daarvan. Hij is hoofd van de polikliniek Nierziekten en coördinator van het expertisecentrum voor Lupus-, Vasculitis- en Complement-gemedieerde Systeemziekten van het LUMC.

Han de Ruiter

Raad van bestuur

Han heeft 33 jaar ervaring in de financiële sector. Hij vervulde diverse management- en directie functies op het gebied van marketing, sales, strategie, productdevelopment en customer centricity. Levert als adviseur een bijdrage aan de innovatiekracht van opdrachtgevers.

Jeska de Vries

Raad van bestuur

Werkt in het Leiden UMC als reumatoloog waar ze hoofd is van het multidisciplinaire zorgpad dat in het LUMC aangeboden wordt voor patiënten met connective tissue diseases, in het bijzonder systemische sclerose.

Femke Bonte Mineur

Raad van bestuur

Reumatoloog en Klinisch immunoloog Maasstad ziekenhuis

Liesbeth Hak

Raad van Bestuur

Draagt als internist reumatoloog bij het UMC Groningen en als hoogleraar translationele reumatologie in het bijzonder de vasculitiden bij aan de zorg, het onderwijs en het onderzoek naar vasculitis.

Robbert Goekoop

Raad van bestuur

Sander Tas

Kernteam

Sander is internist-reumatoloog aan het Amsterdam UMC, locatie AMC. Hij is hoofd van de polikliniek Reumatologie en Klinische Immunologie (o.a. Vasculitis expertise centrum), een van de programma leiders op het gebied van de ontstekingsziekten van het Amsterdamse onderzoeksinstituut Infectie en Immuniteit en AMC Principal Investigator op het gebied van de moleculaire regulatie van ontsteking. Daarnaast is hij lid van het EULAR Standing Committee on Investigative Rheumatology (ESCIR).

Daniela Vostriz

Kernteam: Implementatiemanager ARCH Digitaal

Daniele is Oostenrijkse en als verpleegkundige inmiddels 18 jaar met hart en ziel werkzaam in Nederland in de zorg en (IT) projectmanagement. 

Ebru Dirikgil

Kernteam

Ebru is werkzaam als arts-onderzoeker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en doet haar promotie-onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor patiënten met ANCA-geassocieerde vasculitis. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en heeft als basisarts gewerkt in het Hagaziekenhuis op de afdeling interne geneeskunde.

Cécile Overman

Kernteam: Projectmanager

Cécile is adviseur bij het Kennisinstituut van Medisch Specialisten. Van origine is zij (neuro- en medisch) psycholoog en heeft zij gewerkt in de transgenderzorg en in de algemene GGZ. Ook was zij werkzaam als promovenda en postdoc bij de onderzoeksgroep Psychoreumatologie van de Universiteit Utrecht.