Home Mooie ontwikkelingen ARCH Regio’s

Mooie ontwikkelingen ARCH Regio’s

De afgelopen maanden zijn de eerste vier ARCH regio’s verder vormgegeven.

  • Er is een nieuwe verwerkersovereenkomst tussen ARCH en deelnemende ziekenhuizen opgesteld samen met juridisch adviesbureau Hooghiemstra & Partners.
  • Door UMCU is de risicoanalyse DPIA (Data Privacy Impact Assessment) met succes doorlopen. DPIA is een instrument om vooraf de privacyrisico’s van gegevensverwerking in kaart te brengen. En om daarna maatregelen te kunnen nemen om de risico’s te verkleinen. In LUMC is deze risicoanalyse bijna afgerond. De resultaten van deze risicoanalyses zijn beschikbaar voor deelnemende ziekenhuizen zodat vergelijkbare analyses in andere ziekenhuizen wellicht niet nodig zijn.
  • De ARCH Regio’s hebben een planning voor de regionale bijeenkomsten (ARCH MDO’s) waaraan iedere zorgverlener kan deelnemen. Op de ARCH website vindt u de MDO planning per regio. Om deel te kunnen nemen aan een multidisciplinair overleg (MDO) moet een zorgverlener aangemeld zijn bij ARCH en een persoonlijk gebruikersaccount hebben. Meer informatie over het aanmelden bij ARCH staat op onze website.